marți, 18 decembrie 2018

Gustări și mâncăruri reci

https://ro.wikipedia.org/wiki/Buc%C4%83t%C4%83ria_moldoveneasc%C4%83
O selecție bogată de legume, carne, pește și produse lactate, duce la o gamă largă de gustări în bucătăria moldovenească. Cele mai populare sunt:
  • fasole  cu usturoi zdrobit (fasole făcăluite),
  • gogoșari moldovenești,
  • ardei prăjiți,
  • vânătă umplută,
  • salate din legume crude și conservate.
  • Gustările sunt umplute cu ulei vegetal, oțet, smântână, maioneză, sosuri de mușchi, skardol, marinare. Plantele condimentate - leușteantarhonpătrunjel, mărar, țelină, mentă, precum si usturoiul - sunt folosite pentru a da gustarii o aroma savuroasă.
    Dintre aperitivele reci, ouăle umplute cu ciuperci și ficat de pui, piftie, carne și pește sunt de asemenea comune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu